Over ARCON houtconstructies

ARCON houtconstructies bv is samen met MM Holz actief binnen de constructieve houtbouw, houtproducten toelevering en gelamineerde houtconstructies. Een overzicht van de MM Holz organisatie met haar kernpunten kunt u vinden op de website van MM Holz. In 1850 is MM Holz onder de naam Kaufmann als familiebedrijf begonnen in de houtzagerij. Inmiddels is MM Holz uitgegroeid tot een forse bedrijvengroep met een tal houtzagerijen en houtproductiebedrijven waaronder Mayr-Melnhof Holz Holding AG.

Eigen productontwikeling

Mayr-Melnhof Holz Holding AG heeft een 5-tal productiebedrijven met ieder hun eigen expertise op het gebied van houtproductie en CNC houtbewerking. We focussen onze activiteiten op aannemers, architecten en vak professionele opdrachtgevers. Wij ontwerpen, ontwikkelen en realiseren samen met sterke partners nationale en internationale projecten waarin houtconstructies een toepassing vinden.

Door eigen productontwikkelingen is ARCON houtconstructies samen met MM Holz in staat concurrerende en innovatieve houtconstructies in opzet en detaillering te realiseren. Wij volgen voor u de internationale ontwikkelingen binnen de constructieve houtbouw en zijn hierdoor in staat de beste producten en verbindingstechnieken in onze projecten in te brengen.

Beste exterieur kwaliteit

Afhankelijk van de gestelde eisen kunnen spanten en liggers worden vervaardigd uit alle te verlijmen naaldhoutsoorten, o.a. Vuren, Grenen en Lariks. Alle houtconstructies worden verlijmd met thermo hardende kunstharslijmen in de beste exterieur kwaliteit en vervaardigd uit duurzaam geproduceerd naaldhout onder PEFC of FSC keurmerk. De productie van gelamineerde houtconstructies vindt plaats in geconditioneerde ruimten volgens Europese lijmhout voorschriften.

Grote maatnauwkeurigheid

Onze houtconstructies kunnen worden geleverd met alle benodigde toebehoren als stalen voet-, en koppelvoorzieningen, stabiliteitsverbanden en verbindingsmiddelen. Hierdoor is een juiste aansluiting van de houtonderdelen gewaarborgd.

Onze houtconstructies worden standaard geleverd in zichtwerk kwaliteit. De lijmhouten constructie is af fabriek behandeld met een waterwerende oppervlakte impregnering voor bescherming van het hout tegen weersinvloeden tijdens de bouwfase. Door het aanbrengen van extra grondlagen kan een blijvend schone constructie gerealiseerd worden.

Houtconstructie onderdelen in buitenklimaat dienen na montage afgewerkt te worden tot een weersbestendige constructie. Wij adviseren u graag over deze mogelijkheden. Door inzet van CNC gestuurde afwerkingsmachines worden onze constructies met een grote maatnauwkeurigheid gerealiseerd.

Beste partner

Onze passie voor hout, de inzet van onze specifieke kennis en creativiteit vormen de basis van de realisatie van al onze duurzame houtprojecten. We besteden veel zorg en aandacht aan een prettige samenwerking met onze relaties, het leveren van kwalitatief hoogwaardige constructies en diensten en het creëren  van een prettige, inspirerende werkomgeving. Met ARCON houtconstructies heeft u zeker de beste partner voor de realisatie van uw bouwplannen. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring in alles wat met houtconstructies te maken heeft. Wij nodigen u dan ook uit eens met ons contact op te nemen en ook kennis te maken met de mensen achter onze organisatie en bovenal onze passie voor hout-, en houtconstructies.